Områden

VÅRA OMRÅDEN

 

Det finns 205 fastigheter i Svanvik fördelade på våra sex bostadsområden. Många hus har en väldigt fin utsikt över havet och de fina solnedgångarna. Vi har även en förskola som heter Svanen och den finns i Byhusen.

BYHUSEN

Det första området består av 55 fastigheter och 3 parkeringsplatser samt en lekplats. Vår samlingslokal Ladan ligger bredvid detta område.

PLATÅN

Tar man vägen till vänster innan Byhusen så kommer man upp till det andra området som består av 43 fastigheter.

SLÄNTEN

Det tredje området kommer du till om du tar vägen till vänster efter Byhusen. Detta område är det minsta och består av 15 fastigheter.

EN UTMANANDE BERGSVÄGG

 

På vägen upp till det andra bostadsområdet Platån så finns det en mäktig bergsvägg på vänster sida med markerade klättringsleder.

Denna bergsvägg är absolut inte för nybörjare.

 

DALEN

Det fjärde området kommer du till om du fortsätter på huvudvägen och svänger vänster vid reningsverket och sedan vänster igen. Området består av 24 fastigheter.

HÖJDEN

Fortsätter du förbi Dalens infart och svänger vänster nästa så kommer du till det femte området, vilket består av 21 fastigheter.

HAGEN

Det sjätte och sista området kommer du till om du fortsätter förbi Höjdens infart. Området består av 47 fastigheter.

NATURRESERVATET

 

 

Naturreservatet ligger väster och söder om vägen som leder in till Svanvik och ned till Hagen. Reservatet består bland annat av sumpmark, åkermark, skogsbekädda  berg, ädelskog och klippor längs stranden. En strand som är stenig men väldigt trevlig att promenera längs med. Det finns flera stigar och vägar inom reservatet att vandra på, antingen till stranden eller upp till bergen som har fantastiska utsikter över stigfjorden. Man kan även se gamla rester av husgrunder och det finns en jordkällare bevarad uppe på bergen.

Postadress:                                     Organisationsnr:

Svanviks Samfällighetsförening        716409-4364

Svanvik 221                                      Bankgiro:

472 95 Varekil                                   503-1299